Hoe herken je een droge huid?

Er zijn verschillende kenmerken van een droge huid:

  • Je huid voelt trekkerig en oncomfortabel aan
  • Je hebt last van droge schilfertjes
  • Je heb zeer kleine poriën
  • Je hebt last van gerstekorrels

Volgende tips kunnen alvast mee  helpen om een droge huid te voorkomen:

  • Gebruik zo min mogelijk water bij het reinigen van je gelaat, douche zo kort mogelijk en douche niet met te warm water. Water, en zeker warm water drogen je huid nog verder uit
  • Grote temperatuurschommelingen door airconditioning en verwarming zijn eveneens niet gunstig voor een droge huid
  • Voldoende drinken is ook hier zeer belangrijk. Je huid wordt ook van binnenuit gevoed, dus als je niet voldoende drinkt heeft dit ook een negatief effect op je huid.

Wat kan je doen om een droge huid te verzorgen?

Het is uiteraard heel belangrijk dat je huid goed gehydrateerd wordt. Zoals eerder al vermeld, kan dit van binnenuit door voldoende te drinken.

Van buiten uit is een goede dagelijkse skincare routine noodzakelijk.

Zorg er altijd voor dat je 2x per dag je huid goed verzorgd door te starten met een grondige reiniging van je gelaat. Het reinigen van je gelaat doe je niet met water, maar met een reinigingsmelk: https://my-moment-beauty-relax.ibeautyshop.be/webshop/productDetail/nl/reinigingsmelk-aqua-vital-voor-elk-huidtype/634779 of met een reinigingsmousse: https://my-moment-beauty-relax.ibeautyshop.be/webshop/productDetail/nl/reinigingsmousse-aqua-vital-voor-elk-huidtype/629589.

Indien je make-up draagt, doe je beiden: met de melk verwijder je de make-up, en met de mousse zorg je voor een grondige dieptereiniging zodat er geen make-up meer op je gelaat aanwezig is voor je verder gaat met de rest van je verzorging.

Nadat je je huid hebt gereinigd, spoel je af met water en tonifieer je je huid met een lotion: https://my-moment-beauty-relax.ibeautyshop.be/webshop/productDetail/nl/lotion-aqua-vital-voor-elk-huidtype/629588

De lotion zorgt ervoor dat de PH-waarde van je huid hersteld wordt en dat de actieve ingrediënten van de producten hierna beter worden opgenomen. Je brengt de lotion aan op een watje en brengt het zo aan op je huid. Laat drogen aan de lucht of dep droog met een kleenex.

Om je droge huid extra te voeden, kan je vooraleer het aanbrengen van een verzorgende crème je huid nog extra boosten met een serum: https://my-moment-beauty-relax.ibeautyshop.be/webshop/productDetail/nl/serum-aqua-vital-elk-huidtype/629572. Het serum zorgt voor een langdurige hydratatie van je huid, zowel aan de huidoppervlakte als tot in de cellen.

En tenslotte breng je een crème aan die aangepast is aan je huidtype. Voor de zeer droge huid, is de Aqua Vital Confort de aangewezen verzorging om te eindigen: https://my-moment-beauty-relax.ibeautyshop.be/webshop/productDetail/nl/gezichtscr%c3%a8me-aqua-vital-cr%c3%a8me-confort-droge-huid/629571. Deze 24u-crème kan je zowel ‘s morgens als ‘s avonds gebruiken.

Ik wens je veel succes met je dagelijkse gelaatsroutine. Heb je nog vragen? Of twijfel je over het gebruik van het juiste product? Contacteer mij dan gerust!

Geef een reactie